aprilie 26, 2021

|

de: Ana Stefan

|

Categorii: exercitii

Trucuri pentru managementul timpului

Folosește o listă TO DO sau o agendă

A scrie responsabilitățile tale are numeroase beneficii. Nu doar că te asiguri că nu vei uita nimic, dar și reduce stresul prin modul în care îți permite să elimini verificarea listei din mintea ta.

Prioritizează sarcinile tale

Pune atenția ta pe îndeplinirea a ceea ce este mai important, și ce este mai rapid, la început. Dacă ai câteva „ to do” care durează doar cinci minute, rezolvă-le rapid pentru a obține liniște sufletească.

Împarte sarcinile mari în părți mai mici

Este ușor să te simți depășit de situație când ai sarcini mari în fața ta. A porționa sarcinile mari în părți mai mici te va ajuta să începi, care este adeseori cea mai grea parte. De exemplu, a scrie o lucrare poate fi fragmentată în părți astfel – cercetând, pregătind schița, și scriind un paragraf de introducere.

Limitează distracțiile

Petrece câteva zile înregistrând cât de mult timp petreci pe distracție precum social media sau TV. Apoi, elimină distracțiile care nu îți plac cu adevărat, și programează timp pentru activitățile care îți plac. Întotdeauna setează o alarmă astfel încât să știi când să te întorci la muncă.

Dacă nu poți limita distragerile, îndepărtează-te de ele.

Dacă știi că vei ceda distragerilor, fugi de ele. Creează limite clare între lucru și joacă prin utilizarea unui semn „Nu deranjați!”  fixat pe ușă, închizând telefonul, sau mergând la o cafenea fără televizor. Toată lumea este diferită în această privință – fă schimbările care te ajută să te concentrezi.

Dă-ți timp între sarcini

Plănuiește să ajungi la întâlniri cu 15 minute mai devreme, și adu ceva de făcut în caz că vei aștepta. Programând ceva timp în plus, te va ajuta să reduci stresul când lucrurile iau în mod inevitabil mai mult timp.

Îngăduie-ți să fi mai puțin perfect.

Dacă încerci să îndeplinești fiecare sarcină la perfecțiune, unele dintre celelalte responsabilități ale tale nu vor fi făcute deloc. Concentrează-te pe îndeplinirea tuturor sarcinilor într-un mod acceptabil, și apoi întoarce-te să îmbunătățești dacă mai ai timp.

 

Traducere și adaptare Ana Ștefan
Sursă Therapist Aid.com